Hennes de Ridder

Hennes de Ridder

Hennes de Ridder is hoogleraar Integraal Ontwerpen aan de TU Delft en heeft ruime ervaring in de bouw (22 jaar bij een grote Nederlandse aannemer en 17 jaar bij de TUDelft). Hennes houdt zich hoofdzakelijk bezig met met ontwikkelen van dynamische bouwwerken in een complexe wereld die steeds sneller verandert. In zijn boek LEGOlisering van de bouw en ook in zijn binnenkort te verschijnen boek (Project Dynamics) schetst Hennes de basisprincipes van toekomstige ontwerpmachines die zich binnen niet al te lange tijd achter de schermen van de I-pads en I-phones van probleemhebbers bevinden om ze te helpen zelf hun bouwwerken te configureren. Dat betreft zowel ontwerpmachines voor nieuwbouw als renovaties. Hij is hier volop mee bezig.Sinds kort is er zelfs een werkend prototype van zo’n ontwerpmachine, waarmee een onomkeerbaar veranderings proces in gang wordt gezet.

 
Joost Nelis

Joost Nelis

Joost Nelis is directeur BAM Wonen. Sinds 2016 maakt Joost deel uit van de directie van BAM Bouw en Vastgoed Nederland met BAM Wonen, het Experience Center Homestudios en AM als aandachtsveld.Vanaf april 2018 is zijn aandachtsveld binnen het directieteam van BAM Bouw en Vastgoed Nederland verschoven naar de uitbouw van de strategische portefeuille en de specials. Die wordt gevormd door de Business Units die producten en diensten leveren, zoals energiesystemen, BIM, gevel- en energiemodules. Joost is een aantal jaren voorzitter van het Netwerk conceptueel Bouwen geweest en een van de oprichters van De Stroomversnelling, met als ambitie om samen met corporaties op te schalen naar NOM woningrenovaties om de Nederlandse bestaande woningen gasloos en duurzaam te maken waardoor bewoners betaalbaar en comfortabel kunnen wonen.

 
Jan Willem van de Groep

Jan Willem van de Groep

Jan Willem van de Groep is onder meer bedenker en initiator van de Stroomversnelling en het begrip Nul op de Meter. Hij begon 1,5 jaar geleden met het bedrijf Factory Zero in de overtuiging dat de bouwsector fors goedkoper moet kunnen produceren. Het doel van Factory Zero is de industriële productie van gevels en daken waarin slimme installatiesystemen zijn geïntegreerd voor zowel nieuwbouw als renovatie. Zeker 95% van het werk op de bouwplaats moet daarbij geëlimineerd worden. Hooguit 35% mag overblijven in de fabriek. Het bedrijf is gestart met de productie van installatiemodules waarmee woningen gasloos gebouwd en verbouwd kunnen worden.

 
Bas Sievers

Bas Sievers

Bas Sievers is directeur Wonen & Vastgoed bij Wonen Limburg en bestuurslid van de Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen.

 
Nell Watson

Nell Watson

Nell Watson is engineer, ondernemer en futurist. Ze groeide op in Noord-Ierland. Nell heeft een onuitputtelijke interesse in de filosofie van technologie, en in de mate waarop technologie als verlengde van de menselijke capaciteit invloed heeft op aldoor veranderende sociale trends.Nell geeft lezingen over Machine Intelligence, AI filosofie, Mens-machine relaties en de toekomst van de menselijke samenleving. Ze is Associate Faculty bij de Singularity University en lid van BCS,The Chartered Institute for IT.Ze heeft een ongebruikelijke carriere, waarbinnen zowel het post doc doceren Computer Science op haar 24e als het oprichten van een succesvol graffiti kunstbedrijf voorkomen. Haar talent om een brug te slaan tussen de wereld van de technologie en de “menselijke” wereld maakt het voor haar makkelijk om ingewikkelde onderwerpen op heldere manier aan het publiek over te brengen.

 
Marc Nelen

Marc Nelen

Marc Nelen is sinds februari 2017 assetmanager bij Woonkracht10 en verantwoordelijk voor de vastgoedsturing in Zwijndrecht en Henrik Ido Ambacht. Totaal beheert Woonkracht10 11.000 eenheden. Ca 80% van de portefeuille bestaat uit vastgoed gerealiseerd in de jaren ’60, ’70 en ’80. Woonkracht10 stelt zich ten doel een 100% DAEB corporatie te zijn.De laatste 10 jaar was Nelen actief als sr. projectontwikkelaar bij Ballast Nedam en Blauwhoed. Daar ontwikkelde hij met name woningbouw voor beleggende partijen. Daarnaast is hij mede-oprichter (in 2010) en bestuurslid van de Vastgoed Sociëteit Haaglanden. Een netwerk met 300 actieve participanten actief in het financieren/beleggen, initiëren, ontwikkelen of realiseren van vastgoed in de Regio Haaglanden.

 
Jos Lichtenberg

Jos Lichtenberg

Jos Lichtenberg is al 40 jaar actief in bouw innovatie en productontwikkeling. Praktisch als consultant bij en voor bedrijven, als initiator en risicodragend bij eigen initiatieven, maar ook analytisch als em. hoogleraar aan de TU Eindhoven. Hij is mede initiator van o.a. Off Road Innovations en social Enterprise STIB.2030. Hij is voorts onder meer voorzitter van de stichting Slimbouwen, bestuurslid bij en promotor van Active house en extern voorzitter van de Vereniging HSB.

 
Rik Hulsman

Rik Hulsman

Rik Hulsman is Manager Markt & Innovatie VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling

 
Berry Hendriks

Berry Hendriks

Berry Hendriks is sinds 2013 eigenaar van het start-up-bedrijf CyBe Construction. Van 2010 tot 2015 studeerde hij Construction, Management & Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarvoor heeft hij de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde gevolgd aan de Avans Hogeschool in Tilburg. CyBe Construction stimuleert het gebruik van industriële 3D-betonprinters. Hiermee wil het de conventionele bouw veranderen. Ingezet wordt op vormvrijheid, duurzame productie, een sneller en effectiever bouwproces en lagere bouwkosten. Zowel in eigen huis ontwikkelde hardware- als software-oplossingen voor de printers worden geleverd, als ook de bijbehorende betonmortels.

 
Hedwig Heinsman

Hedwig Heinsman

Hedwig Heinsman is medeoprichter van DUS architects en Chief Creative Officer van Aectual, het nieuwe platform dat digitale productie toegankelijk maakt voor architecten en aannemers wereldwijd. Hedwig richtte 13 jaar geleden DUS architects mede op. Zij haalde haar master-graad in bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft (cum laude) en studeerde aan de Technische Universiteit van Helsinki. Voor het 3D Print Canal House onderzoek werd DUS o.a. geëerd met de SEA Global Sustainability award, naast Barack Obama.

 
Marcel van der Molen

Marcel van der Molen

Marcel van der Molen is DGA bij H&M houtbewerkingsmachines, een wereldwijde speler op het gebied van machines voor de prefab huizen bouw met projecten tot in China en Australie. Marcel heeft ruime ervaring in logistieke processen rondom het fabrieksmatige bouwproces. Op het moment is hij betrokken bij het inrichten van grote geautomatiseerde projecten voor de huizenbouw in Engeland, waar de nood om fabrieksmatig te bouwen nog veel groter is dan in Nederland. De financiering van deze fabrieken gebeurt door grote investeerders vanuit Amerika en zelfs door nederlandse pensioen fondsen. H&M is ontwikkelaar en bouwer van een gerobotiseerd systeem voor het in de fabriek aanbrengen van steenstrips.  

 
Mark Faay

Mark Faay

Mark Faay is algemeen directeur van wand- en plafondspecialist FAAY.

 
Oene Wassenaar

Oene Wassenaar

One Wassenaar is directeur Vianen Kozijnen

 
Andries Peters

Andries Peters

Andries Peters is directeur-eigenaar van Barli Unit&Systeembouw. Barli BV staat voor maatwerk en prefab bouwoplossingen in systeembouw en houtskeletbouw. In de crisis in 2010 is Barli als eerste in Nederland gestart om met het Tekla-tekenpakket een HSB productiestraat van H&M aan te sturen. Vanaf dat moment heeft Barli een grote slag geslagen richting permanente en semipermanente prefab woonconcepten. Door de enorme groei die het bedrijf heeft doorgemaakt afgelopen jaren is Barli klaar voor de toekomst.

 
Ben Kruseman

Ben Kruseman

Ben Kruseman is business development manager bij DeRuwBouw Groep

 
Kees Meijnen

Kees Meijnen

Kees Meijnen is directeur Slimscholenbouwen

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.